Čubrilović: Protesti demokratsko pravo radnika

Izvor: Blic, 21.Dec.2016, 12:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čubrilović: Protesti demokratsko pravo radnika

Predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je danas u Banjaluci da sindikati i radnici u Srpskoj imaju demokratsko pravo na proteste.

Čubrilović je naveo da nije u potpunosti informisan o suštini protesta i kakav će biti njihov oblik.

- Narodna skupština Republike Srpske sutra će razmatrati akte koji će, nakon što budu usvojeni, uticati na plate radnika i njihov odnos prema poslu - rekao je novinarima Čubrilović.

Pet >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << granskih snidnikata u Srpskoj za sutra su, uoči sednice Narodne skupštine, zakazali proteste u Banjaluci, jer je izmenama više zakona o platama predviđeno da minuli rad bude obračunavan 0,3 odsto za zaposlene do 25 godina staža i 0,5 odsto za one sa više od 25 godina.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.