Ciklon »Kristijan« potopio Dalmaciju, ide prema Srbiji

Izvor: Cafe.ba, 12.Okt.2015, 10:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ciklon »Kristijan« potopio Dalmaciju, ide prema Srbiji

- Ciklon "Kristijan" gotovo je potopio Dalmaciju i nastavio dalje prema Srbiji a nakon kratkog predaha u noći između utorka i srijede stiže nov ciklon "Leona" sa još obilnijim kišama i olujnim nevremenom.

Tako su se obistinile prognoze i upozorenja Hidrometeorološkog zavoda putem crvenog Meteoalarma, jer je ciklon “Kristijan” donio nevjerovatne količine kiše.

Najviše padavina izmjereno je u Dubravicama kraj Šibenika - 157 litara po metru kvadratnom, a u manje od >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << 24 časa, u mestu Blizna kod Trogira izlila se čak 141 litra po metru kvadratnom.

Još uvek je najkritičnije na Pelješcu, gdje bujične poplave danima nose sve pred sobom.

Izvor: Slobodna Dalmacija

Nastavak na Cafe.ba...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.