Čavić: Ispunjenje zahteva ili novi protesti

Izvor: Blic, 15.Maj.2016, 14:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čavić: Ispunjenje zahteva ili novi protesti

Šef Saveza za promene, opozicione koalicije u RS, Dragan Čavić najavio je danas nove proteste, ukoliko vlast ne bude ispunila šest zahteva koje je ta koalicija postavila u subotu na antivladinom protestu.

Cilj te opozicione koalicije u RS je rušenje, kako je rekao, nenarodne vlasti, a ne rušenje RS, kazao je Čavić na konferenciji za novinare u Banjaluci.

Zato će, kazao je, insistirati na sprovođenju tih šest zahteva.

"Vodićemo vanparlamentranu i >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << parlamentarnu borbu, demokratskog karaktera", rekao je i dodao da ta koalicija nije opozicija Republici Srpskoj, već "nenarodnoj vlasti" Milorada Dodika.

Na jučerašnjem antivladinom protest u Banjaluci, Savez za promene je postvaio šest zahteva, među kojima su i raspisivanje prevremenih predsedničkih i parlamentarnih izbora i formiranje prelazne vlade.

Među zahtevima opozicije, osim prevremenih izbora i formiranja prelazne vlade, koja bi te izbore sprovela istovremeno sa lokalnim, koji su zakazani za oktobar ove godine su i: isplata dečjih dodataka, podsticaja poljoprivredicima i boračke naknade, zatim stavljanje van snage odluke o poskupljenju električne energije, kao i prestanak davanja koncesija nad prirodnim resursima RS.

Zahteve je pročitao lider opozicionog SDS-a Mladen Bosić, koji je takođe u ime opozicije, zatražio da aktuelna vlast rasvetli politička ubistva I korupcionaške afere, a kao šesta tačka zatraženo je uvođenje prirodne uprave u RTRS, kako bi, kako je rekao, počela nepristrano da izveštava.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Opozicija RS: Ako se ne ispuni šest uslova...

Izvor: Mondo, 15.Maj.2016

Šef Saveza za promene, opozicione koalicije u RS, Dragan Čavić najavio je nove proteste, ukoliko vlast ne bude ispunila šest zahteva koje je ta koalicija postavila u subotu na antivladinom protestu...Foto: mondo.ba.. Cilj te opozicione koalicije u RS je rušenje, kako je rekao, nenarodne vlasti,...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.