Hakeri šaljivdžije pozvali Vladu Slovenije da imenuje Čaka Norisa za šefa generalštaba

Izvor: Blic, 14.Mar.2012, 00:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hakeri šaljivdžije pozvali Vladu Slovenije da imenuje Čaka Norisa za šefa generalštaba

Nepoznata lica su ušla na internet stranu slovenačkog parlamenta i na šaljivi način objavila dnevni red zasedanja nekih od parlamentarnih odbora.

Pored ostalog su "šaljivdžije" sazvali sednicu odbora za imenovanje Čaka Norisa za šefa generalštaba Vojske Slovenije, kao i poznatog novinara lista Dnevnik za doživotnog urednika konkurentskog dnevnika Delo.

Na sednicama radnih tela parlamenta, nepoznati hakeri su najavili i razmatranje popularizacije muzike estradne >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << umetnice Karmen Stavec.

Hakeri smatraju da bi na redovnoj sednici trebalo da se sastane i izmišljeni odbor za traženje "rupe" na internet stranici parlamenta. Oni su izmislili i odbor za ispitivanje krivične odgovornosti predsednika slovenske vlade Janeza Janše i šefa opozicije Zorana Jankovića, kao i nepostojeći odbor za dodelu azila Ivi Sanaderu.

Utvrđeno je da je internet strana parlamenta imala grešku, koja je "šaljivdžijama" omogućila da "kreiraju" novu naslovnu stranicu.

Parlament je zvanično obavestio javnost da ta greška nije omogućila intervenisanje u sadržaj internet stranica parlamenta i da nije ugrozila internet saobraćaj.

Medijski ekspert Domen Savie izjavio je za list "Delo" da se radi o bezopasno šali koja je bila moguća zbog nedostatka u programskoj zaštiti.

Povezane vesti: Hakeri oborili "Majkrosoftov" sajt u Indiji Anonimni blokiraju sajtove iz protesta zbog sporazuma ACTA Haker preti da će objaviti kod "norton antivirusa" Simantek: Najmanje 48 kompanija žrtve hakera iz Kine Fejsbuk: Svaki dan ugroženo 600.000 korisnika zbog hakera

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SLO: Upad hakera na sajt parlamenta

Izvor: B92, 14.Mar.2012

Ljubljana -- Nepoznata lica su ušla na internet stranu slovenačkog parlamenta i na šaljivi način objavila dnevni red zasedanja nekih od parlamentarnih odbora...Pored ostalog su "šaljivdžije" sazvali sednicu odbora za imenovanje Čaka Norisa za šefa generalštaba Vojske Slovenije, kao i poznatog...

Nastavak na B92...

Upad šaljivdžija na sajt Parlamenta Slovenije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Mar.2012

LJUBLJANA -..Nepoznata lica su ušla na internet stranu slovenačkog parlamenta i na šaljivi način objavila dnevni red zasedanja nekih od parlamentarnih odbora...Pored ostalog su "šaljivdžije" sazvali sednicu odbora za imenovanje Čaka Norisa za šefa generalštaba Vojske Slovenije, kao i poznatog...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.