Enciklopedija Britanika od sada samo u onlajn izdanju

Izvor: Blic, 14.Mar.2012, 02:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Enciklopedija Britanika od sada samo u onlajn izdanju

Najstarija enciklopedija na engleskom jeziku, Enciklopedija Britanka, prestaje sa štampanjem i prelazi isključivo na onlajn izdanje.

Enciklopedija Britanika, prvi put objavljena u Edinburgu, u Škotskoj, 1768. godine, do sada je redovno objavljivana u štampanom izdanju svake dve godine, međutim sada prelazi na digitalnu verziju koja će biti dostupna isključivo na internetu.

Ovo izdanje u 32 toma prodato je za 1.400 dolara, a onlajn pretplata košta oko 70 dolara >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << godišnje.

Kompanija je saopštila da će nastaviti sa prodajem štampanih izdanja sve dok ne bude iscrpljena zaliha od 4.000 enciklopedija, prenosi Rojters.

Povezane vesti: Jahu tužio Fejsbuk zbog zloupotrebe patenata Suosnivač Fejsbuka kupio magazin Gugl plus gubi trku sa konkurencijom "Guglova" politika o privatnosti narušava propise EU Hrvatske vlasti 2010. tražile cenzuru Gugla

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

BRITANIKA OD SADA SAMO U ONLAJN IZDANJU

Izvor: Kurir, 14.Mar.2012

Enciklopedija Britanika, prvi put objavljena u Edinburgu 1768. godine, do sada je redovno objavljivana u štampanom izdanju svake dve godine..NJUJORK - Najstarija enciklopedija na engleskom jeziku, Enciklopedija Britanka, prestaje sa štampanjem i prelazi isključivo na onlajn izdanje...Enciklopedija...

Nastavak na Kurir...

Kraj Enciklopedije Britanika

Izvor: Vesti-online.com, 14.Mar.2012

Enciklopedija Britanika će posle 244 godine prestati da izlazi u štampanom izdanju. Poslednje izdanje je odštampano 201. godine, koštalo je 1.395 dolara i imalo je 32 toma. Prodato je samo 8.500 primeraka.

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.