Boris Jerinić priveden pa pušten (Video)

Izvor: BanjalukaLive.com, 26.Feb.2016, 13:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Boris Jerinić priveden pa pušten (Video)

Policija Republike Srpske uhapsila je zamjenika ministra odbrane BiH Borisa Jerinića iz Srpske demokratske stranke (SDS) pod optužbom da je onemogućavao predstavnike Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove da izvrše eksproprijaciju zemljišta u mjestu Raškovci kod Stanara za potrebe Rudnika i termoelektrane Stanari. Jerinić je uhapšen zato što je s grupom građana protestovao protiv eksproprijacije zemljišta u Stanarima za potrebe Rudnika i termoelektrane Stanari u vlasništvu >> Pročitaj celu vest na sajtu BanjalukaLive.com << kompanije EFT biznismena Vuka Hamovića. "Priveden sam, nalazim se u Stanarima, branio sam svoju ličnu zemlju. I dalje tvrdim da je ovo protivpravno i protivustavno i mogu sad već da najavim tužbe protiv MUP-a RS, Geodetske uprave i predsjednice Vlade Srpske Željke Cvijanović", kazao je Jerinić za BN televiziju iz stanice policije Stanari. Srpska demokratska osudila privođenje Jerinića, koji je i potpredsjednik SDS-a. "Najoštrije osuđujemo hapšenje Jerinića i bahatost koju je pokazala policija Republike Srpske tokom pokušaja otimačine privatne zemlje za potrebe Rudnika i Termoelektrane Stanari", saopšteno je iz SDS-a. SDS smatra da je "hapšenje Jerinića još jedan dokaz da je Milorad Dodik institucije Republike Srpske stavio u funkciju tajkuna i onih koji su na sumnjive načine došli do velikog bogastva". "Ovo je još jedan dokaz da policija i pravosuđe u Republici Srpsdkoj služe za prikrivanje kriminalnih radnji i obezbjeđenja imovine i kapitala pojedinaca koji su je stekli na sumnjiv način", navodi se u saopštenju. Iz SDS-a poručuju da će nastaviti da se bore protiv onih koji su opljačkali Republiku Srpsku. Boris i Stanko Jerinić, koji su privedeni zbog ometanja i sprečavanja državnih organa u vršenju javnih funkcija u mjestu Raškovci, opština Stanari, pušteni su na slobodu nakon što su im izdati prekršajni nalozi. {youtube}pAsbCh8EyKc{/youtube} Foto: YouTube/Screenshot  

Nastavak na BanjalukaLive.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jerinić učestvovao u dešavanjima kao građanin

Izvor: Cafe.ba, 26.Feb.2016

Zamjenik ministra odbrane BiH Boris Jerinić priveden je u Policijsku stanicu Stanari radi davanja izjave u vezi sa današnjim događajima koji su se odnosili na okolnosti eksproprijacije zemljišta za potrebe Rudnika i termoelektrane Stanari, saopšteno je iz Ministarstva odbrane BiH.

Nastavak na Cafe.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BanjalukaLive.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BanjalukaLive.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.