Bivši taksista pretio smrću Petroviću?!

Izvor: Press, 04.Jun.2010, 09:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bivši taksista pretio smrću Petroviću?!

Brane Jekić (54) iz Osojnice kod Doboja, naoružan pištoljem i nožem, u dobojskim kafanama tražio načelnika opštine Obrena Petrovića i preduzimača Iliju Josipovića, tvrdeći da će ih pobiti čim ih nađe
Brane Jekić (54), zvani Jeka, iz Osojnice kod Doboja uhapšen je juče zato što je pijan pretio da će ubiti načelnika opštine Doboj Obrena Petrovića i preduzimača Iliju Josipovića, zvanog Beli!
Odlično obavešteni izvor >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << Pressa RS tvrdi da je Jekić, naoružan pištoljem i nožem, ulazio u dve kafane na području Doboja i raspitivao se za načelnika Petrovića i Josipovića, vlasnika istoimenog građevinskog preduzeća. Vidno pijan, Jekić je psovao i na sav glas vikao da će ubiti Petrovića i Josipovića čim ih pronađe.
Jekić bio pijan kao letva!
Ovaj bivši taksista, koji već duže vreme ne radi ništa, ni tu se nije zaustavio, već je otišao pred Josipovićevu kuću da uznemirava i njega i njegovu porodicu, nakon čega je i uhapšen.
- Jeka je bio pijan kao letva i išao je od kafane do kafane, tražeći načelnika opštine i vlasnika privatne firme „Josipović". Verovatno nije bio svestan šta radi, ali iz njegovih povika moglo je da se zaključi da je zapravo tražio da ga oni zaposle. Međutim, niko nije smeo da mu se suprotstavi, jer nije vam svejedno kada pijan čovek ispred vas maše oružjem - rekao je izvor Pressa RS.

U policiji su potvrdili da je Jekić uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično delo ugrožavanja sigurnosti. Međutim, u policiji niko nije želeo da potvrdi kome je Jekić pretio.
- Policiji je prijavljeno da je osumnjičeni sa pištoljem i nožem dolazio u dva ugostiteljska objekta, gde je tražio određene osobe, kojima je uputio ozbiljne pretnje. Nakon toga, telefonom je uznemiravao jednu od tih osoba, a onda je pijan otišao pred njegovu kuću tražeći da mu učini određenu uslugu. Patrola policije uhapsila je osumnjičenog, a tom prilikom od njega je oduzet pištolj. Saslušanje je u toku, a sa slučajem je upoznat dežurni tužilac Okružnog tužilaštva u Doboju - saopšteno je iz CJB Doboj.
Nezvanično saznajemo da je Brane Jekić poznat policiji kao višestruki prestupnik sklon nasilju i problematičnom ponašanju. Zbog toga je pravosnažno osuđivan i već je bio na izdržavanju zatvorske kazne.

Besan zato što nema posla
- On je ranije radio kao taksista. Kad popije, u stanju je svašta da napravi. Po izlasku sa robije živeo je na granici egzistencije i nikako nije mogao da nađe posao. Upravo zbog toga je pretio Petroviću i Josipoviću, jer je smatrao da oni bez problema mogu da ga zaposle. Međutim, čim je popio koju čašicu više, to se pretvorilo u nekontrolisane pretnje, zbog čega je ponovo uhapšen - kaže odlično obavešteni izvor Pressa RS.
Podsetimo, Doboj već duže vreme živi u strahu zbog ubistava, bombaških napada i pretnji najvišim funkcionerima. Petroviću je već prećeno, a nedavno je na restoran u kojem je sedeo bačena bomba odmah pošto je on sa sinom izašao iz objekta.
Upravo zbog toga nove pretnje načelniku opštine juče su bile top-tema u Doboju. Ceo grad brujao je o tome, a odmah su počele da kolaju priče da su u pitanju novi politički sukobi i pritisci na lokalnu vlast. Atmosferu u gradu do usijanja je dovela informacija da je osim Petrovića pretnjama bio izložen i vlasnik građevinske firme „Josipović". Dobro upućeni izvori tvrde da je Josipović blizak sa lokalnom vlašću što, kako kažu, može da se vidi iz poslova koje je ova firma obavljala u poslednje dve-tri godine, pošto je, uglavnom, reč o poslovima koji su plaćani iz opštinskog budžeta.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.