Alkalaj u Izrael poveo i suprugu

Izvor: Blic, 18.Okt.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Alkalaj u Izrael poveo i suprugu

BANJALUKA - U službenu posetu Izraelu i Palestini sa ministrom inostranih poslova BiH Svenom Alkalajem i delegacijom MIP BiH otputovala je i njegova supruga Azra Gradinčić, potvrdila nam je zamenica ministra inostranih poslova BiH Ana Trišić Babić. Međutim, u Službi za odnose sa javnošću MIP BiH nisu želeli da potvrde ovu informaciju, niti da kažu da li su troškovi njenog putovanja finansirani iz državne kase iz koje su i plaćeni troškovi delegacije MIP.

"Informaciju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << o putovanju ministra smo vam ranije poslali, i to je sve što možemo reći", izjavili su zvaničnici Službe za odnose sa javnošću MIP BiH. U saopštenju MIP BiH od 15. oktobra, uoči Alkalajevog odlaska na ovaj službeni put, navedeno je samo da ministar u okviru posete Izraelu i Palestini treba da se susretne sa zamenicom premijera Izraela Tzipi Livni i predsednicima Izraela i Palestine, Šimonom Peresom i Mahmodom Abasom. Navedeno je i da je cilj posete promocija odnosa BiH sa ovim zemljama "sa naglaskom na ekonomsku i poljoprivrednu saradnju", ali nigde nije navedeno ko čini delegaciju MIP BiH.

Alkalajev zamenik Ana Trišić-Babić kaže da je znala da Alakalaj putuje u Izrael, ali da nije bila obaveštena da će posetiti i Palestinu.

"Njegova supruga jeste otputovala sa njim, ali verujem da je sama platila svoju avionsku kartu. Ne verujem da je njene troškove platio MIP BiH, iako to nisam proveravala. Smatram da ministar ne bi bio tako neodgovoran da to sebi dozvoli", ističe Ana Trišić-Babić.

Ona kaže da se njena nedoumica oko ove posete odnosi na sam sastav delegacije MIP BiH, jer nju čini kabinet ministra, a ne MIP.

"Molila sam ministra da kad službeno putuje u inostranstvo da u delegaciji sa njim idu predstavnici ministarstva, a ne njegov kabinet", istakla je Ana Trišić-Babić.

Škipina nije vraćen

Ministar inostranih poslova Sven Alkalaj nije vratio Nenada Škipinu na poziciju pomoćnika ministra iako je je Odbor državne službe za žalbe 6. oktobra poništio njegovo rešenje o Škipininoj smeni.

"Po odluci Odbora državne službe za žalbe, Škipina je na ovu funkciju trebalo da bude vraćen pre dva dana, ali to se nije dogodilo. Dogvorila sam se sa ministrom da ćemo nakon njegove posete Izraelu i Palestini sesti i razgovarati. Nadam se da će shvatiti da mora postupiti po rešenju Odbora za žalbe", rekla je Trišić-Babić. Odbor državne službe za žalbe ocenio je da je Alakalaj samovoljno smenio Škipinu, bez ikakvog zakonskog uporišta.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.