Za 20 godina više neće biti taksija?

Izvor: Scandal.rs, 06.Jul.2015, 20:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za 20 godina više neće biti taksija?

S obzirom na tehnološki razvoj, praćen izradom autonomnih vozila, bez vozača, za 20 godina više neće biti taksija, izjavio je izvršni direktor proizvođača automobila Reno, Karlos Gosn.

U trenutku kada se gnevni taksisti iz celog sveta suočavaju sa svojim konkurentima amaterima UberPop i kada se na ulicama Kalifornije upravo pojavilo Guglovo autonomno vozilo “Gugl kar”, Gosn smatra da je nestanak taksista neizbežan, objavljeno je danas na veb portalu 20minutes.fr.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Scandal.rs << />
“Može se voditi borba, odolevati, usporavati, ali bitka je izgubljena”, precizirao je Gosn na 15. privrednim susretima u francuskom gradu Eks-an-Provans.

“Treba pustiti posao, jer će on u svakom slučaju evoluirati pod pritiskom tržišta i inovacija, ali nasuprot tome treba se pobrinuti za radnike”, rekao je Gosn, dodajući da bi o tranziciji sa prevoznikom Uber moglo da se pregovara.

Bivši predsednik Svetske trgovinske organizacije Paskal Lami je, sa svoje strane, izjavio da bi ukoliko bi sindikat šofera bio mudar, o tranziciji s Uberom moglo da se pregovara.
Pogledaj vesti o: Renault

Nastavak na Scandal.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Scandal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Scandal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.