Reno najavio povratak u Formulu 1 sa vlastitim timom

Izvor: Nezavisne Novine, 07.Dec.2015, 14:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Reno najavio povratak u Formulu 1 sa vlastitim timom

Reno je dvanaesterostruki konstruktorski prvak s gotovo 40 godina iskustva u tom sportu

Nakon što je u septembru objavljeno da je s Lotusom potpisano pismo namjere, ekipa Renoa nastavila je da razmišlja o povratku u Formulu 1.

Posebna je pažnja posvećena ocjeni financijski održivog uspješnog učestvovanja s vlastitom ekipom od 2016. Jer pred Renoom su bile dvije mogućnosti. Vratiti se sa stopostotnom predanošću ili napustiti ovaj sport. Nakon detaljne >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << analize odlučili su da će se od 2016. Reno ponovno takmičiti u Formuli 1.

'Naš je cilj da pobjeđujemo, iako će nam za to možda trebati vremena', rekao je Karlos Gosn, predsjednik i glavni direktor Renoa. Status dobavljača motora imao je smisla, ali imao je svoja ograničenja. Ostvareni dobitak u imidžu i novcu na investicije uslovljene novim tehničkim pravilima za motore bio je vrlo malen.

U Renou objašnjavaju: 'Nastavljamo s radom na konačnim odredbama ugovora kako bismo završili preuzimanje tima Lotus F1 Tim u najkraćem mogućem roku. Temeljni su ugovori su potpisani 3. decembra 2015. Lotus F1 Tim ističe se kao najbolji mogući partner.

Reno i Lotus F1 poznaju se već 15 godina i zajedno su osvojili svjetsko prvenstvo u poretku vozača i konstruktora 2005. i 2006. Reno bez prekida u Formuli 1 učestvuje skoro 40 godina. Godine 1977.  uveo je turbopunjače, tehnologiju koju su uskoro počele primjenjivati sve ekipe.

Reno je ukupno učestvovao u više od 600 trka, ostvario 168 pobjeda i osvojio 12 konstruktorskih i 11 vozačkih naslova prvaka.

(NN, autostart.hr)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.