Cedevita sve jača: Stiglo pojačanje iz Sakramenta

Izvor: Telegraf.rs, 04.Avg.2016, 00:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cedevita sve jača: Stiglo pojačanje iz Sakramenta

Hrvatski prvak Cedevita nastavlja da radi veoma ozbiljno u aktuelnom prelaznom roku.

Od nosilaca igre iz prethodne sezone ekipu su napustili Bilan, Pulen, Gordić, ali je klub u međuvremenu angažovao Dejvida Stoktona, Filipa Krušlina, Mirzu Begića, Skotija Hospona i poslednjeg (za sada), Duja Dukana (24).

Reč je o igraču koji igra na pozicijama "3" i "4", potencijalni je reprezentativac Hrvatske i sin nekadašnjeg igrača Jugoplastike Ivice.

Prethodnu sezonu >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << ugovorom je bio vezan za Sakramento Kingse, koji su ga u povoju sezone poslali u razvojni tim Reno Bighornse za koje je beležio vrlo zapažene partije.

- Potencijalni hrvatski reprezentativac Duje Dukan već je dugo na listi naših želja a sada smo uspeli da realizujemo dogovor. Kada se videlo da u novoj sezoni neće nastaviti u NBA odmah smo ga kontaktirali. Može igrati na poziciji "4" ili "3", a reč je o velikom potencijalu koji će se, nadamo se, u Cedeviti potpuno isprofilisati do dresa reprezentacije. Potpisali smo trogodišnji ugovor na, verujem, obostrano zadovoljstvo - rekao je sportski direktor Cedevite Matej Mamić, koji je najavio dolazak još jednog Amerikanca na poziciji "jedan" i "dva" čime bi klub praktično zatvorio prelazni rok za ovu sezonu.

(Telegraf.rs)


Pogledaj vesti o: Renault

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

Cedevita dovela sina Ivice Dukana

Izvor: B92, 04.Avg.2016

Cedevita nastavlja da pravi tim koji će biti među glavnim favoritima za osvajanje ABA lige, a novo pojačanje jeste krilni košarkaš Duje Dukan. On je sin Ivice Dukana, nekadašnjeg reprezentativca Jugoslavije, a sada šefa internacionalne skauting službe Čikago Bulsa.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.