Zvaničnica Stejt Departmenta u Banjaluci s liderom opozicione PDP

Izvor: NoviMagazin.rs, 15.Nov.2018, 21:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvaničnica Stejt Departmenta u Banjaluci s liderom opozicione PDP

Predsednik Partije demokratskog progresa (PDP) Branislav Borenović razgovarao je danas u Banjaluci sa Suzan Falatko, direktorkom Kancelarije u Stejt Departmentu za Južnu i Srednju Evropu.

Borenović je izrazio nezadovoljstvo atmosferom u kojoj je protekla nedavna predizborna kampanja, kao i sam dan izbora, koji je obilovao brojnim neregularnostima, saopšteno je iz PDP-a.

On je obavestio Falatko da će PDP biti opozicija, a "fokus delovanja će biti na tehničkim >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << izmenama Izbornog zakona BiH".

Uvodjenjem skenera, identifikacionog spreja, video-nadzora na biračkim mestima i jedinstvenog mesta za brojanje, stvoriće se preduslovi da ljudi mogu glasati po svojoj volji i da ta volja bude poštovana, nabrojao je Borenović.

On je ocenio da rad medija, pogotovo Radio-televizije Republike Srpske, mora korenito promeniti da bi informisanje gradjana postalo nepristrasno, objektivno i istinito.

On je rekao i da je neprihvatljivo da već osam meseci u istrazi ubistva mladog Banjalučanina Davida Dragičevića nema adekvatnog postupka nadležnih.

PDP će, rekao je Borenović, nastaviti da se bori da gradjani budu sigurni i svi jednaki pred zakonom, i da mogu da žive od svog rada.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.