Zdravko Krivokapić nosilac opozicione liste Za spas Crne Gore

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Avg.2020, 08:35

Zdravko Krivokapić nosilac opozicione liste "Za spas Crne Gore"

Profesor Mašinskog fakulteta u Podgorici Zdravko Krivokapić biće nosilac liste Velike narodne koalicije, koja će nositi naziv "Za budućnost Crne Gore", a koju čine Demokratski front, Socijalistička narodna partija, Ujedinjena Crna Gora, Prava Crna Gora, Radnička partija i četiri nezavisna intelektualca.

Prema pisanju Dnevnih novina, on očekuje podršku svih opozicionih birača koji su do sada podržavali "prosrpske" antivladine snage u Crnoj Gori, prenosi portal CdM . >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

Krivokapić je devet godina bio vladin nameštenik i funkcioner koji je morao i da prijavljuje imovinu Agenciji za sprečavanje korupcije - on je u periodu od 2007. do 2016. bio predsednik Upravnog odbora Akreditacionog tela i na tu funkciju su ga imenovali tadašnji premijeri Igor Lukšić i Milo Đukanović.

U biografiji koja je objavljena na zvaničnom sajtu Univerziteta Crne Gore navodi se da je Krivokapić vrlo aktivan u međunarodnim aktivnostima, a posebno se ističe podatak da je član Američkog društva za kvalitet ( ASQ ).

Koalicija "Za spas Crne Gore" imaće na svojoj listi svakog petog iz Socijalističke narodne partije, jednog iz Ujedinjene i jednog iz Prave Crne Gore, a mnogi koji su na listi, verovatno i Krivokapić, moraće da potpišu svoje ostavke unapred.

Mandić 81. na listi

Predsednik Nove srpske demokratije (NSD) Andrija Mandić odlučio je da bude poslednji na listi kandidata za poslanike i biće na 81. mestu koalicione liste, saopšteno je iz te partije.

On će, kako su naveli, voditi izborni štab koalicije "Za budućnost Crne Gore".

Prvo mesto na zbirnoj listi, kako je ranije saopštila koalicija "Za budućnost Crne Gore", pripada nestranačkoj ličnosti profesoru Zdravku Krivokapiću.

Iz NSD je saopšteno da je sledeća sa kvote koja pripada NSD potpredsednica stranke Simonida Kordić.

"Predsedništvo je, na predlog Mandića, donelo odluku o velikoj kadrovskoj obnovi i u prvih deset kandidata za poslanike uvrstilo je šest novih lica", navode iz NSD, prenosi RTCG.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Opoziciona koalicija će nastupiti pod nazivom „Za budućnost Crne Gore“

Izvor: Vostok.rs, 03.Avg.2020

Velika koalicija čine koju čine Demokratski front (Nova srpska demokratija, Demokratska narodna partija, Pokret za promjene), Socijalistička narodna partija, Prava Crna Gora i Narodni pokret (Ujedinjena Crna Gora, Radnička partija, Demokratska stranka jedinstva, nezavisni intelektualci poput dr Vuka...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.