Izvor: RTS, 23.Sep.2020, 18:31

Zbog maske izbačena sa sednice Hrvatskog sabora

Zbog toga što nije nosila masku na sednici Hrvatskog sabora poslanica Karolina Vidović Krišto udaljena je sa sednice. Traži da se ukine nošenje maski kod dece.
Sednica je počela poslaničkim pitanjima na slobodnu temu.

Karolina Vidović Krišto zatražila je povredu Poslovnika i napala predsednika sabora Gordana Jandrokovića.
"Vlada je odgovorna saboru, a predsednik sabora, odnosno vi, izjavili ste u petak kako ste nemoćni pred vladom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ako nama zastupnicima ne odgovori na pitanje i time ste prekršili Poslovnik", počela je Krišto, ali Jandroković je odmah prekinuo.
Predsednik sabora joj je dao dve opomene.
Krišto je ponovno digla ruku i nastavila govoriti.
"Molim vas ne činite to. Dat ću vam treću opomenu, i više nećete govoriti", rekao je Jandroković. Poručio joj je da se žali Odboru za ustav.
"Kolegice Krišto, ovu polemiku možemo voditi na drugi način, a ne sada tu pod palicom povrede poslovnika. Ja se držim akata i tu nema kršenja poslovnika. Nađite način da artikulirate svoje stavove. Nisam rekao da sam nemoćan pred vladom nego postoje akti, ako vlada ne odgovori ne postoji instrument da ja prisilim vladu da odgovori. To je tako i ne želim više o tome", rekao je oštro Jandroković.
Jandroković udaljio Krišto sa sedniceZbog toga što nije stavila masku Jandroković je Krišto udaljio  iz sabora.
Iznoseći mišljenje svoga Kluba zastupnika ona je, pokazujući 1033 pisama roditelja iz inicijative "Roditelji 0-24" koji traže ukidanje Nacionalnog štaa civilne zaštite, pozvala da se odmah prekine  prekomernim te nepotrebnim pritiscima prema deci i uskraćivanjenjihove slobode.
"Zahtjev je da se odmah ukine nošenje maski kod djece", kazala je Vidović Krišto, pozivajući se na naučna  istraživanja za koja tvrdi da pokazuju kako nošenje maski ne doprinosi smanjenju zaraze koronavirusom, a mogu izazvati zdravstvene i psihološke probleme kod dece.
"Poruka roditelja glasi - ne mučite nam djecu maskama jer za to nema osnove", naglasila je ona.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.