Izvor: S media, 08.Feb.2013, 16:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završen protest Albanaca kod ambasade Srbije u Skoplju

Udruženje veterana pripadnika bivše alabanske Oslobodilačke nacionalne armije (ONA), koja je bila aktivna u vreme konfikta 2001. godine u Makedoniji, danas su organizovali protest ispred ambasade Srbije u Skoplju zbog ukla njanja spomenika bivšim pripadnicima OVPMB. Protest je prošao bez incidenata, a zbog bezbednosti oko ambasade Srbije bilo je raspoređeno oko 200 pripadnika policije, javlja dopisnik Tanjuga sa lica mesta.

Iako je bilo najavljeno da će >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << biti nekoliko hiljada građana, na protestu je između 200 i 300 ljudi, a među njima i sadšnji i bivši poslanici Albanci u Sobranju Makedonije.

Na skupu je govorio Fazli Veliu koji je sada na čelu Udruženja veterana ONA, ujak lidera albanske stranke Demokratska unija za integraciju (DUA) Alija Ahmetija i ideolog nekadašnje ONA.

Protest je počeo oko 14 časova, a u obraćanje prisutni su tvrdili da je protest usmeren ka "diskriminatorskoj politici premijera (Ivice) Dačića I predsednika (Tomislava) Nikolića prema Albancima u Preševu" . Nakon obraćanja govornika, prisutni su se razišli bez incidenata.

(Tanjug)

FOTO: plusinfo, printskrin

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SKOPLJE: Policija štiti srpsku ambasadu od Albanaca! (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 08.Feb.2013

Protest organizuju veterani OVK-a i članovi Udruženja albanskih političkih zatvorenika u Makedoniji zbog uklanjanja spomenika teroristima iz OVPMB u Preševu

Nastavak na Telegraf.rs...

Policajci brane srpsku ambasadu

Izvor: RTV Pink, 08.Feb.2013

. . . Dvesta policajaca, uključujući i tri specijalne policijske jedinice, raspoređeni oko ambasade Srbije u Skoplju. U toku protest zbog rušenja spomenika u Preševu.

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.