Zašto Kitarović ćuti o misi ustaškim generalima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Sep.2016, 18:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zašto Kitarović ćuti o misi ustaškim generalima

Bivši predsednik Ivo Josipović prozvao je svoju naslednicu Kolindu Grabar Kitarović zbog toga što nije osudila misu za ustaške generale i komentare zastupnika Željka Glasnovića na račun studenata Filozofskog fakulteta.

''Zar Predsednica Republike i Vrhovna zapovednica oružanih snaga RH Grabar Kitarović zaista neće ništa reći, još manje učiniti, povodom mise za ustaške generale i zločince na kojoj vojni vikar 3. Gardijske brigade slavi ustaštvo!? Zanimljivo, novinari >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je o tome, kao ni o ispadima generala Glasnovića protiv studenata ništa ne pitaju. Zapravo, i bez pitanja, predsednica bi trebalo, kako je obećavala, da lupi šakom o sto'', poručio je Josipović, preneli su hrvatski mediji.

Inače, Glasanović je prošle sedmice na ružan način govorio o studentima Flozofskog fakulteta koji danima protestuju protiv dekana Vlatka Previšića.

On je naime pozvao da se njihov protest reši ''pendrecima i suzavcem'' i poručio da ih treba iseliti u Severnu Koreju.

Glasnović se tu nije zaustavio nego je ubrzo potom pohodio i misu za ustaške generale. U bazilici Presvetog srca Isusova u Zagrebu održana je misa za 35 generala i pukovnika NDH.

U letku kojim su građani pozivani na misu stajalo je da je reč o hrvatskim mučenicima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.