Zaposleni u javnom sektoru zatražili 10 odsto veće plate

Izvor: Studio B, 06.Dec.2014, 13:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaposleni u javnom sektoru zatražili 10 odsto veće plate

Učesnici protesta zaposlenih u javnom sektoru Crne Gore zatražili su, ispred zgrade crnogorskog parlamenta, povećanje plata od 10 odsto, od 1. januara 2015. godine.

Na skupu u kojem je učestvovalo nekoliko stotina učesnika, saopšteno je da će novi protest biti održan na istom mestu, na dan kada u Skupštini počne rasprava o državnom budžetu za 2015. godinu, ako do tada vlada ne povuče predlog budžeta kojim nije predviđeno povecahnje plata.

Od poslanika >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << je zatraženo da prilikom utvrđivanja ekonomske politike u fokus pažnje stave standard zaposlenih i građana Crne Gore.

Jedan od stavova učesnika danasnjeg protesta je da teret ekonomske krize treba ravnomernije rasporediti.

Današnji protest organizovali su granski sindikati javne uprave, prosvete, zdravstva, energetike, vojske i drugih sektora čiji zaposleni primaju plate iz državnog budžeta.

Protest koji je trajao manje nego što se očekivalo, organizovala su oba sindikata, Savez sindikata Crne Gore i Unija slobodnih sindikata Crne Gore. Organizatori su ranije poručili da će se ograničiti na sindikalne zahteve. 

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.