Žandarmerija čuva gradilište vrtića

Izvor: Press, 01.Sep.2010, 07:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žandarmerija čuva gradilište vrtića

Građevinska firma „Crna trava", koju je angažovala gradska uprava Novog Pazara, nastavila je juče, pod zaštitom policije, da radi na izgradnji vrtića u naselju Hadžet
Tek započete radove na izgradnji ovog objekta pre tri dana prekinuli su vernici koji podržavaju Islamsku zajednicu u Srbiji, koju predvodi muftija Muamer Zukorlić. Oni su radnicima naložili da se udalje sa vakufske parcele, koja, navodno, pripada ovoj verskoj zajednici.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Press << />Gradska uprava, koja je izdala sve potrebne dozvole i angažovala građevinare, tvrdi da je vlasništvo parcele nesporno, da je reč o gradskom zemljištu, a Islamska zajednica u Srbiji da je reč o vakufu (zadužbini) i da treba da bude vraćena ovoj verskoj zajednici.
- Islamska zajednica ističe da traži parcelu pod brojem 4.437, a mi smo vrtić počeli da gradimo na susednoj parceli broj 4.438, koja je u vlasništvu grada - rekao je gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović.
Iz gradske uprave kažu da Islamskoj zajednici koju predvodi Zukorlić smeta izgradnja vrtića, jer IZ ima svoje vrtiće.
Vlada Srbije je preko NIP-a za izgradnju obdaništa obezbedila više od 26 miliona dinara.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.