Zagreb: Ratni veteran bacio bombu na kafić

Izvor: Mondo, 20.Apr.2013, 11:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zagreb: Ratni veteran bacio bombu na kafić

Ukupno sedam osoba je povređeno, od kojih tri teže u petak uveče u eksploziji bombe koja je bačena na terasu kafića u zagrebačkom naselju Botinec, saopštila je hrvatska policija.

Zagreb, MONDO, Petar Stojanović

Osumnjičeni za bacanje ekrplozivne naprave je priveden, a istraga je u toku.

Svi povređeni su medicinski zbrinuti, a u policiji su novinarima rekli da nema životno ugroženih.

Prema pisanju medija, bombu je bacio ratni veteran, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << 52-godišnji Branko N, pošto se posvađao sa grupom gostiju kafića.

Pozivajući se na svedočenje očevidaca i vlasnika kafića, mediji javljaju da je osumnjičeni posle svađe otišao kući, a zatim se vratio s ručnom bombom koju je nešto posle 22 časa bacio među goste na terasi kafića.

Potom nije ni pokušao da beži s mesta nesreće, već je sačekao policiju koja ga je uhapsila.

Najverovatnije je bio pod uticajem alkohola.

Dokažu li se te tvrdnje kao tačne, preti mu prijave za dovođenje u opasnost opšteopasnom radnjom ili sredstvom, ali i za pokušaj ubistva.

(Beta, foto: MONDO, Petar Stojanović)

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.