Zaevu se dopada ideja da skopski aerodrom promeni ime u Kiro Gligorov

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Nov.2017, 19:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaevu se dopada ideja da skopski aerodrom promeni ime u Kiro Gligorov

Premijer Makedonije Zoran Zaev izjavio je danas da mu se dopada ideja da skopski aerodrom ime "Aleksadar Veliki" promeni u "Kiro Gligorov".

On je rekao da mu se dopada ideja da aerodrom u Skoplju nosi ime prvog predsednika Makedonije Kire Gligorova, ali je istakao da je to njegovo lično mišljenje i da o tom pitanju treba da se razvije debata i da građani odluče.

Predlog za promenu imena aerodroma dao je Diplomatski klub, organizacija koja okuplja bivše i aktivne >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << diplomate, ocenjujući da bi se time "materijalizovala velika uloga Gligorova u precesu građenja Makedonije kao savremene države".

Ove godine navršava se 100 godina od rođenja Kire Gligorova.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.