Zaev u noti Bugarskoj: Mi smo Makedonci, ne Severni Makedonci

Izvor: RTS, 15.Jul.2019, 14:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaev u noti Bugarskoj: Mi smo Makedonci, ne Severni Makedonci

Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev rekao je da će protestovati kod bugarskog premijera Bojka Borisova, zbog upotrebe prefiksa "severnomakedonski".
Kako piše makedonski portal Faktor, Zoran Zaev je poručio da će poslati notu Bugarskoj kako bi se na vreme otklonile greške.

"Naravno da ćemo reagovati. Poslaćemo notu da se isprave greške. U Ustavu naše zemlje samo je promena kod >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << imena države u Severna Makedonija. Mi smo Makedonci koji živimo u Severnoj Makedoniji", istakao je Zaev novinarima u Skoplju.
Zaev je rekao da čak i unutar njegove države određeni stručni eksperti prave greške po tom pitanju.
Bugarski premijer Bojko Borisov je pre nekoliko dana najavio da će se zajedno sa "severnomakedonskim premijerom" pokloniti pred spomenikom Goce Delčevu.
On je bugarskim medijima, posle sastanka sa makedonskim predsednikom Stevom Pendarovskim u Sarajevu, rekao da je "severnomakedonski predsednik, prvi severnomakedonski političar koji je priznao da je Goce Delčev Bugarin".

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

TENZIJE NA POMOLU Zaev šalje protesnu premijeru Bugarske: Mi smo Makedonci koji živimo u Severnoj Makedoniji

Izvor: Blic, 15.Jul.2019

Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev rekao je da će protestovati kod bugarskog premijera Bojka Borisova, zbog upotrebe prefiksa "severnomakedonski".

Nastavak na Blic...

ZORAN ZAEV ŠALJE PROTESNU NOTU BUGARSKOJ! "Nismo mi Severni Makedonci"

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Jul.2019

Zaev kaže da neki i u Makedoniji prave takve greške...Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev rekao je da će protestovati kod bugarskog premijera Bojka Borisova zbog upotrebe prefiksa "severnomakedonski"...Kako piše makedonski portal „Faktor“, Zaev je poručio da će poslati notu Bugarskoj...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.