Izvor: RTS, 14.Jul.2020, 10:56

Za kupljen stan Crnogorci nude državljanstvo - gratis

Kompanija "Adriatik Marinas" iz Tivta već je iznela na tržište nekretnine iz kompleksa nazvanog "Boka Plejs", novog dela luksuznog tivatskog nautičko-turističkog naselja Porto Montenegro, iako će gradnja početi tek krajem godine. U reklami se navodi da će strani kupci uz kvadrate stanova i poslovnih prostora, gratis dobiti i crnogorsko državljanstvo.
Projekat "Boka Plejs" Vlada je nedavno uvrstila na "Listu prioritetnih projekata iz oblasti >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << turizma", čime investitori dobijaju niz administrativno-fiskalnih povoljnosti za realizaciju tih projekata, a jedna od njih je mogućnost da oni koji u te projekte ulažu svoj novac, dobiju i crnogorsko državljanstvo.

Reč je o dodeli državljanstva "prijemom radi realizacije posebnog programa ulaganja od posebnog značaja za privredni i ekonomski interes Crne Gore", a koji je među stranim investitorima u Crnoj Gori poznat kao CBI (Citizenship by Investment). Stoga, Porto Montenegro već kao dodatnu povoljnost prilikom prodaje nekretnina u "Boka Plejs" reklamira i mogućnost da njihovi novi vlasnici, uz stan, dobiju i crnogorski pasoš, prenose Vijesti.
Za CBI program na raspolaganju su 144 stambene jedinice u "Boka Pljes".
"Ovdje vi kao kupac jedne ili više nekretnina da biste ispunili zahtjev za minimalnom investicijom od samo 450.000 eura, možete dobiti crnogorsko državljanstvo i pasoš koji je rangiran kao 34. u svijetu po globalnoj mobilnosti", navode iz službe prodaje Porto Montenegra.

Čitav kompaks "Boka Plejs" sadržaće niz manjih trgovina, kafea, restorana, knjižara, auto-salon, veliki sinepleks bioskop, zid za penjanje, kao i veliki supermarket, te obilje javnih i zelenih površina, sa naglaskom na novouređeni veliki centralni trg u ovom dijelu Porto Montenegra.
U strukturi nekretnina koje se već nude kupcima preko službe prodaje Porto Montenegra su studio, jednosobni, dvosobni i trosobni apartmani koji koštaju od 190.000 do 347.000 evra, dok cene za trosobne penthaus luksuzne apartmane nisu objavljene u brošuri i dobija ih samo zainteresovani klijent u direktnom kontaktu.
Inače, Porto Montenegro procenjuje da će izgradnja ovog kompleksa u kome će se otvoriti 96 novih radnih mesta, koštati skoro 50 miliona evra, a sve bi trebalo da bude završeno na proleće 2023.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.