Vuković: Srpski zakon o državljanstvu katastrofalan

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Feb.2009, 21:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vuković: Srpski zakon o državljanstvu katastrofalan

BEOGRAD - Funkcioner vladajuće crnogorske Demokratske partije socijalista (DPS) Miodrag Vuković izjavio je danas da Srbija mora da izmeni Zakon o državljanstvu, ako želi da se prevaziđu problemi sa Crnom Gorom o dvojnom državljanstvu.

"Pomak je jedino da se menja srpski Zakon o državljanstvu, to je razlog zašto do sada nije bilo dogovora. Ako hoćemo da rešavamo probleme, polazne osnove moramo da učinimo realnim", kazao je Vuković za beogradski radio B92. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

On je ocenio da je srpski zakon o državljanstvu "katastrofalan" i da za Crnu Goru kao malu državu nije prihvatljiv, jer "sve male države u svetu žele da čuvaju državljanstvo".

Vuković je rekao da ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić, "kao čovek koji treba da implementira zakon i kao odgovoran ministar treba da u srpskom parlamentu kaže - zakon naš je loš i ne možemo da se dogovorima sa Crnom Gorom oko dvojnog državljanstva".

Komentarišući ocene o lošem odnosu Srbije i Crne Gore, on je kazao da te dve države ne komuniciraju onako kako se to radi u demokratskom svetu i istakao da su kontakti prvih ljudi država vrlo retki ili ih i nema.

Vuković je ocenio da se tu ne radi o inatu, kako neki smatraju, već o neslaganju politika zvanične Crne Gore i Srbije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.