Vuković: Istorijska poseta Vučića Istočnom Sarajevu

Izvor: RTS, 07.Sep.2017, 18:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vuković: Istorijska poseta Vučića Istočnom Sarajevu

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković ocenio je da je poseta predsednika Srbije Aleksandra Vučića tom gradu istorijska i da je on najvažniji gost koji je došao u taj grad od osnivanja 1993. godine.
Vuković je posle sastanka sa predsednikom Srbije, srpskom delegacijom i šest načelnika opština Istočnog Sarajeva zahvalio Vučiću što je, kako je rekao, našao za shodno da u okviru posete >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << BiH nađe vremena i interesovanja za Istočno Sarajevo.

Posebno je zahvalio što je pre nekoliko dana odobren novac za Republiku Srpsku za investicije na prostoru Istočnog Sarajeva, a kako je čuo od predsednika, već je i uplaćen.
"Imamo obećanje i na tome smo zahvalni da će Srbija i u narednom periodu u skladu sa mogućnostima odvajati sredstva i pomagati koliko je moguće", rekao je Vuković.
Navodeći da je predsednika Vučića upoznao sa nastankom grada, univerziteta, prirodnih potencijala i dosadašnjeg razvoja, Vuković je rekao da je današnji susret bio prilika da zahvali na svemu što je Srbija učinila za Republiku Srpku, a posebno za Istočno Sarajevo.
"Mi smo zaista zahvalni i ovu posetu smatramo istorijskom, kao i da je ona važna kako za grad Istočno Sarajevo, tako i za Republiku Srpku", rekao je Vuković novinarima.
On je predsedniku Vučiću poklonio ikonu Svetog Petra Sarajevskog Zimonjića.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

"Istorijska poseta Vučića Istočnom Sarajevu"

Izvor: RTS, 07.Sep.2017

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je Istočno Sarajevo i sa rukovodstvom tog grada razgovarao o tome kako Srbija može da pomogne, a preneo je da je imao plodotvorne razgovore sa rukovodstvom BiH i da očekuje da će takva atmosfera vladati i ubuduće u odnosima dve države. Gradonačelnik...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.