Vučić: Štitimo svoje interese; Odgovorno prema regionu

Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Sep.2016, 11:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Štitimo svoje interese; Odgovorno prema regionu

Premijer Aleksandar Vučić rekao je danas, posle sednice Vlade Srbije kojoj je prisustvovao evropski koimesar Johanes Han, da će se Srbija, kad je reč o regionu, ponašati odgovorno, da je strateški cilj Srbije članstvo u EU, ali da će umeti da štiti svoje nacionalne i državne interese.

"Kad nismo saglasni sa EU u svemu, to ćemo jasno >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << iskazati ali zelimo da pripadamo tom tipu društva, da delimo te vrednosti i mislim da ćemo do mnogih rešenja u budućnosti morati i želeti i hteti da dođemo", rekoa je Vučih na zajedničkoj konferenciji za novinare sa Johanesom Hanom.

Na sednici vlade, kojoj je Han prisutvovao, razgovaralo se o evropskom putu Srbije, obavezama koje Srbija ima, posebno u okviru Poglavlja 35, koje je, kako kaže Vučić, za Srbiju najteže, jer se radi o Kosovu.

Kako je rekao, bilo je reči i o poglavljima koja će tek biti otvorena, poput poglavlja 5, 25, 26 i 20, kao i o ekonomskom napretku i boljem životu za građanje Srbije i regionalnoj saradnji.

"Han je iskreni prijatelj Srbije", rekao je Vučić.

Vučić je izjavio je da je sa Hanom na Vladi vođena dobra diskusija o obavezama Srbije po pitanju otvorenih poglavlja, posebno poglavlja 31 koje se tiče Kosova.

On je na konferenciji posle sednice rekao da su na sednici sa Hanom članovi Vlade izneli različite stavove i viđenja po pitanju regionalne politike, različita i od njegovog.

"Zaštitićemo nacionalne interese, ali ćemo se ponašati odgovorno kada je reč o stabilizaciji regiona", istakao je Vučić.

Vučić je rekao i da Srbija dramatično smanjuje svoj deficit sa Hrvatskom.

"Možda bih i ja bio nezadovoljan da je obrnuto", dodao je Vučić.

Han je rekao da od lidera u regionu očekuje posvećenost zajedničkoj evropskoj perspektivi.

Han je rekao da je prijatelj Srbije zato što veruje u pomirenje i potrebu da se da doprinos daljem nepretku regiona.

"Zahvalan sam premijeru Vučiću na mudroj odluci o nereagovanju kada je reč o izjavama iz Hrvatske", rekao je Han.

"Razlika između političara i državnika je da državnik ne gubi iz vida interese naroda, a vaš premijer je državnik", dodao je Han.
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

(VIDEO) VUČIĆ SA HANOM: Srbija nastavlja sigurnim putem ka EU, ali i štiti svoje nacionalne interese

Izvor: Kurir, 10.Sep.2016

..."Srbija će se kada je reč o regionu ponašati odgovorno Strateški cilj je članstvo u EU, i Srbija će znati i umeti da zaštiti svoje nacionalne i državne interese i kada nismo saglasni u svemu sa EU, to ćemo jasno i nedvosmisleno da iskažemo, ali želimo da pripadamo tom tipu društva i da...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.