Voda voda  povučena sa tržišta Republike Srpske!

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Jul.2008, 01:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Voda voda" povučena sa tržišta Republike Srpske!

BEOGRAD - Flaširana voda za piće od pola litra, "voda voda" i "akva viva", u Republici Srpskoj povučena je iz prometa, jer su analize u Poljoprivrednom zavodu Bijeljina pokazale da je mikrobiološki neispravna i da sadrži povećan broj bakterija.

Inspektori Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede uzeli su jutros sa proizvodnih traka u fabrikama uzorke "Voda vode" i "Akva vive", izjavio je direktor Generalnog inspektorata >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << tog ministarstva Dušan Pajkić.

U toku sledeće nedelje javnost će biti obaveštena o rezultatima analiza, kazao je on. Kontrola na liniji proizvodnje će biti obavljena kao odgovor na analize Poljoprivrednog zavoda u Bijeljini koje su pokazale da su uzorci tih voda neispravni za piće, dodao je pajkić.

Direktor za korporativne poslove "Denjub fuds grupe" Rade Pribićević izjavio je da su analize Gradskog zavoda za zaštitu zdravlja pokazale da je flaširana voda za piće "Akva viva" kompanije "Knjaz Miloš" potpuno ispravna.

Pribićević: Čin nelojalne komkurencije

Superanaliza Zavoda pokazala je mikrobiološku ispravnost "Akva vive", istakao je Pribićević, povodom vesti da su flaširana voda za piće od pola litra "Voda voda" i "Akva viva" u Republici Srpskoj povučene iz prometa zbog mikrobiološke neispravnosti, odnosno povećanog broja bakterija.

On je ocenio da se radi o "činu nelojalne konkurencije", koji se tradicionalno događa svakog leta kada je prodaja vode za piće na vrhuncu i čiji je cilj preuzimanje dela tržišta.

Kompanija "Si end Si" dostavila je medijima analizu uzorkovanih količina "Voda vode" koje se odnose na poslednje količine ispručene na tržište BiH, iz kojih se vidi da je voda potpuno mikrobiološki ispravna.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.