Vlada kupuje dva aviona za potrebe RS

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Avg.2008, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada kupuje dva aviona za potrebe RS

BANJA LUKA - Vlada Republike Srpske odobrila je danas nabavku dva putnička dvomotorna aviona, kapaciteta do 50 sedišta, za potrebe avio-komanije "Skaj Srpska", saopštio je danas službenik vladinog Biroa za odnose s javnošću Zlatko Jurić.

On je na konferenciji za novinare rekao da će vlada sredstva za kupovinu aviona obezbediti kreditnim zaduženjem.

"Nabavna cena jednog aviona iznosi do 12,25 miliona dolara", precizirao je Jurić i naveo da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << se to radi u cilju uspostavljanja redovnog međunarodnog vazdušnog saobraćaja sa banjalučkog aerodroma "Mahovljani".

On je rekao da je vlada donela i uredbu o osnivanju helikopterskog servisa RS, koji će biti zajednička stručna služba za obavljanje usluga prevoza za potrebe zvaničnika RS.

Prema njegovim rečima, taj servis će raspolagati i sa dva helikoptera, koja koristi Direkcija za civilnu i vazdušnu plovidbu RS.

Vlada je danas razrešila i direktora te direkcije Dejana Todorovića i na to mesto postavila Damira Ćopića.

Jurić je kazao da je vlada takođe danas donela odluku o kupovini vile Bosnka u Beogradu jer postoji interes za to, a koju su ranije koristili zvaničnici RS.

"Interes za kupovinu rezidencijalnog objekta postoji i sa tim zahtevom vlada RS će se obratiti vladi Srbije", rekao je Jurić.

Na istoj sednici vlada je dala garancije za boravak u RS haškog optuženika Miće Stanišića kako bi on mogao da prisustvuje godišnjici pomena bratu na području Romanije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.