Vlada Slovenije imenovala francuskog sudiju za arbitražu

Izvor: Vesti-online.com, 28.Jul.2015, 15:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada Slovenije imenovala francuskog sudiju za arbitražu

Slovenačka Vlada u utorak je imenovala Francuza Ronija Abrama, predsednika Međunarodnog suda pravde, za novog predstavnika Slovenije u arbitražnom tribunalu koji odlučuje o teritorijalnom sporu između te zemlje i Hrvatske oko Piranskog zaliva, javila je agencija STA.

Premijer Miro Cerar je ranije tokom dana rekao da će ime novog sudije zvanično objaviti brzo, ali tek kad o njegovom imenovanju budu obavešteni svi zainteresovani učesnici u arbitraži, prenela je agencija >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << STA.

Predstavnici Slovenije u Arbitražnom sudu, Jernej Sokolec i Simona Drenik, podneli su ostavke pošto su isplivali transkripti i snimci njihovih kompromitujućih telefonskih razgovora.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Francuski sudija novi predstavnik Slovenije u arbitraži

Izvor: RTS, 28.Jul.2015

Slovenačka vlada imenovala je Francuza Ronija Abrama, predsednika Međunarodnog suda pravde, za novog predstavnika Slovenije u arbitražnom tribunalu koji odlučuje o teritorijalnom sporu između te zemlje i Hrvatske u vezi sa Piranskim zalivom. ...

Nastavak na RTS...

Slovenija za arbitra imenovala predsjednika ICJ-a Abrahama

Izvor: SEEbiz.eu, 28.Jul.2015

LJUBLJANA - Slovenska vlada imenovala je u utorak predsjednika Međunarodnog suda pravde (ICJ) Ronnyja Abrahama za svog predstavnika u arbitražnom sudu za granicu s Hrvatskom, objavili su slovenski mediji...Umjesto najavljenog nacionalnog arbitra, Ljubljana je imenovala tog francuskog pravnika i stručnjaka...

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.