Vlada Crne Gore: Nema mišljenja Venecijanske komisije

Izvor: RTS, 14.Sep.2018, 23:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada Crne Gore: Nema mišljenja Venecijanske komisije

Radio-televizija Crne Gore je prenela na svom portalu da je Vlada Crne Gore saopštila da je Venecijanska komisija greškom objavila radni dokument nacrta zakona o slobodi veroispovesti. Ističu da nikada nije poslat Vladi Crne Gore, niti da ga je potvrdila Venecijanska komisija.
Venecijanska komisija je, kako RTCG prenosi, reagovala na navode dnevnog lista Dan, koji je objavio informaciju da su Venecijanska >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << komisija i OEBS/ODHIR-a u mišljenju koje su pre tri godine dostavili Vladi Crne Gore, ocenili da bi konfiskacija crkava i njihove imovine koju je Vlada planirala nacrtom Zakona o slobodi veroispovesti iz 2015. godine, predstavljala kršenje Evropske konvencije o ljudskim pravima, kojom se garantuje pravo na mirno uživanje imovine.

"Taj dokument nikad nije bio upućen crnogorskim vlastima. Rad na njemu nikada nije završen, jer se odnosio na nacrt zakona koji je kasnije odbacilo Ministarstvo za ljudska i manjinska prava. U to vreme dogovoreno je da se pripremi novi nacrt zakona i da se dostavi Venecijanskoj komisiji na mišljenje", saopštili su iz Venecijanske komisije.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.