Vlada CG odgovorila Trampu: Prijatelji zauvek

Izvor: Mondo, 19.Jul.2018, 12:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada CG odgovorila Trampu: Prijatelji zauvek

"Ponosni smo na svoju istoriju, naše prijateljstvo i savezništvo sa SAD je snažno i trajno", stav je Vlade Crne Gore na izjavu američkog predsednika Donalda Trampa o Crnogorcima.

Američki predsednik Donald Tramp nezgrapno i nespretno (kako on već to ume) je u intervjuu američkoj TV mreži "Foks" (Fox) pričao i o Crnogorcima, rekavši da je "Crna Gora mala zemlja, sa velikim ljudima, veoma agresivan narod".

Dodao je i ovo: "Ako >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << ispolje tu agresiju, eto nama Trećeg svetskog rata".

Vlada Crne Gore je danas, na svojoj sednici, razmatrala ovu izjavu Trampa i potom je saopštila ovo (reklo bi se vrlo diplomatski):

"Crna Gora je ponosna na svoju istoriju i tradiciju i mirnodopsku politiku koja je dovela do pozicije stabilizirajuće države u regionu i jedine države u kojoj se nije ratovalo raspadom bivše Jugoslavije.

Zemlja koja je primila i zaštitila 120.000 unesrećenih ljudi i porodica.

Država koja je prva u Evropi pružila otpor fašizmu i danas kao nova članica NATO-a i kandidat za Evropsku uniju doprinosi miru i stabilnosti ne samo na evropskom kontinentu već širom sveta, zajedno sa američkim vojnicima u Avganistanu.

Mi gradimo prijateljstva, a nijedno nismo izgubili, ujedno sposobni da hrabro i odlučno branimo i odbranimo sopstvene nacionalne interese.

U današnjem sjetu punom izazova nije bitno koliko ste veliki ili mali nego u kojoj meri baštinite vrednosti slobode, solidarnosti i demokratije.

Zbog svega ovog prijateljstvo i savezništvo Crne Gore i Sjedinjenih Američkih Država je snažno i trajno".

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Vlada: Crna Gora doprinosi miru i stabilnosti u Evropi i svetu

Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Jul.2018

Vlada Crne Gore je reagujući na izjavu predsednika SAD Donalda Trampa saopštila danas da je ponosna na svoju tradiciju i mirnodopsku politiku i da Crna Gora doprinosi miru i stabilnosti u Evropi i u čitavom svetu...Kako se navodi saopštenje, objavljeno na crnogorskom i na engleskom, na sajtu vlade,...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.