Viši sud: Vukotić može da bude izručen Crnoj Gori

Izvor: B92, 19.Nov.2019, 23:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Viši sud: Vukotić može da bude izručen Crnoj Gori

Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu utvrdilo je da su ispunjene zakonske pretpostavke za izručenje okrivljenog Jovana Vukotića Crnoj Gori.

On se tereti za krivično delo teško ubistvo u pokušaju, saopšteno je večeras iz Višeg suda u Beogradu.

"Postupajući po nalozima iz rešenja Apelacionog suda u Beogradu od 31. oktobra, krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu, na sednici veća održanoj 18. novembra, donelo je rešenje kojim se utvrđuje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da su ispunjene zakonske pretpostavke za izručenje pravosudnim organima Crne Gore okrivljenog Vukotić Jovana, radi vođenja krivičnog postupka pred Višim sudom u Podgorici zbog krivičnog dela teško ubistvo u pokušaju iz člana 144 stav 1 tačka 8 u vezi člana 20 i člana 23 Krivičnog zakonika Crne Gore i krivičnog dela nedozvoljeno drđanje oružja i eksplozivnih materija iz člana 403 stav 1 Krivičnog zakonika Crne Gore", precizira se u saopštenju.

Iz Višeg suda dodaju i da je protiv navedenog rešenja dozvoljena žalba Apelacionom sudu u Beogradu, a preko ovog suda u roku od tri dana od dana prijema pismenog otpravka rešenja.

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je prethodno 13. novembra prvostepeno rešenje kojim je bilo utvrđeno da su ispunjene pretpostavke za izručenje Crnoj Gori Kotoranina Jovana Vukotića (38) koja ga traži zbog pokušaja ubistava i držanja oružja.

Tom odlukom je naloženo Višem sudu u Beogradu da ponovo odluči o zamolnici Crne Gore i otkolni nepravilnosti iz ukinute odluke.

Crnogorske vlasti Vukotića traže zbog krivičnog postupka za pokušaj ubistva u Kotoru 2016. godine i nedozvoljeno nošenje oružja, a veruje se da je on visokorangirani pripadnik kriminalnog "škaljarskog klana" iz tog grada.

Inače, ovaj Kotoranin, koji ima državljanstvo i Srbije i Crne Gore, u Srbiji izdržava kaznu od 15 meseci zatvora zbog posedovanja falsifikovanog pasoša sa njegovom slikom, ali na ime Georgi Andonov.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.