Velika akcija policije protiv lanca prostitucije

Izvor: B92, 25.Jan.2019, 01:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Velika akcija policije protiv lanca prostitucije

U više racija u lokalima na području Nove Gorice i Maribora slovenačka policija ispitala je 19 osoba.

hapšenje je izvršeno pod sumnjom da su organizovali opsežni lanac prostitucije, objavili su danas slovenački mediji.

Nacionalni istražni ured (NPI), policijsko odeljenje protiv privrednog i organizovanog kriminala, naveo je u saopštenju za javnost da se radi o državljanima Slovenije i Rumunije.

Protiv njih i jedne registrovane firme u kojoj je takođe >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << obavljen pretres vodi se kazneni postupak zbog zloupotrebe prostitucije, iskorišćavanja, proizvodnje i prodaje droga.

Privedeno je osam osumnjičenih, od kojih šest do daljnjeg ostaje u pritvoru, prenela je Hina.

Kako navode vodeći slovenački mediji, reč je o jednom od najvećih slučajeva organizovane prostitucije u Sloveniji do sada.

Televizijska stanica POP-TV navodi da je policija duže tajno pratila osumnjičene, te da se procenjuje da su oni u dužem vremenskom periodu prostitucijom ostvarili nezakonitu zaradu od preko deset miliona evra.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.