Vanredno stanje u Karlovcu, rast reka u Sloveniji

Izvor: RTS, 13.Sep.2014, 11:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vanredno stanje u Karlovcu, rast reka u Sloveniji

U centralnom delu Hrvatske, Karlovcu, proglašeno je vanredno stanje zbog visokog vodostaja reka Korane i Kupe. U delovima Slovenije rast vodostaja pošto je tokom noći palo 30 do 80 milimetara kiše, javljaju lokalni mediji.

U Karlovcu je jutros, oko pet sati, proglašeno vanredno stanje zbog visokog vodostaja Korane i Kupe i najavljena je moguća evakuaciju dela stanovništva, saopštila je portparolka gradske vlasti Ana Župančić Žunac i dodala da je vodostaj reka viši nego >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << što je bio u februaru, prenosi Tanjug.

U kritičnim naseljima sprovode se aktivnosti izmeštanja materijalnih dobara i bolesnih i nepokretnih osoba na više spratove objekata uz pomoć pripadnika operativnih snaga vatrogasaca za zaštitu i spašavanje.

Na moguću evakuaciju upozoravaju se stanovnici uz reku Kupu iz Kobilica Pokupskog, Husja, Donjeg Mekušja, Vodostaja, Gornjeg Mekušja i stanovnici uz reku Koranu iz Mostanja, Logorišta, Male Švarce, Turnja i Belajskih Poljica u opšini Barilović.

Postojeće nasipe uz reku Koranu u karlovačkoj gradskoj opštini Rakovac treba nadograditi "zečijim nasipima" uz najavljenju moguću evakuaciju u sektorima Pokupska dolina, Mostanje, Logorište i Pokuplje.

Vodostaj reka u Sloveniji počeo je da raste u centralnim i istočnim delovima pošto je noćas palo 30 do 80 milimetara kiše.

Nije bilo neposrednog izveštaj o oštećenju imovine, mada su poplave počele da utiču na saobraćaj.

Nekoliko isključenja na lokalne puteve sa magistralnog putu duž Save oko Zidanog Mosta su zatvorena kao i duž Dravinje, a na mnogim deonicama lokalnih puteva obustavljen je saobraćaj.

Uprava za vanredne situacije saopštila je da je počela da distribuira vreće sa peskom i pumpe za vodu.

Reka Krka u centralnoj Sloveniji preliva nasipe, koje imaju Ljubljanica, Poljanska Sora, Savinja i desetak manjih reka u centralnom delu, dok je na istoku Drava dostigla nivo upozorenja.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Evakuacija u Karlovcu, rast reka u Sloveniji

Izvor: RTS, 13.Sep.2014

U centralnom delu Hrvatske – Karlovcu – proglašeno je vanredno stanje zbog visokog vodostaja reka Korane i Kupe. U delovima Slovenije rast vodostaja pošto je tokom noći palo 30 do 80 milimetara kiše, izveštavaju lokalni mediji...U Karlovcu je rano jutros proglašeno vanredno stanje zbog visokog...

Nastavak na RTS...

Vanredno stanje u delovima Hrvatske i BiH

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Sep.2014

U Hrvatskoj, BiH i Sloveniji zbog obilnih padavina raste vodostaj više reka, a zbog opasnosti od poplava u nekim delovima proglašeno je i vanredno stanje...U centralnom delu Hrvatske, Karlovcu, danas je proglašeno vanredno stanje zbog visokog vodostaja reka Korane i Kupe, a vanredno stanje proglašeno...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Rast reka u regionu, prva žrtva u Sloveniji

Izvor: RTS, 13.Sep.2014

Prva žrtva poplava u Sloveniji. U delovima zemlje zabeležen rast vodostaja pošto je tokom noći palo 30 do 80 milimetara kiše, izveštavaju lokalni mediji. U centralnom delu Hrvatske – Karlovcu – proglašeno je vanredno stanje zbog visokog vodostaja reka Korane i Kupe. U Zapadnoj Mađarskoj pojedine...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.