VMRO-DPMNE najavljuje krivične prijave zbog referenduma

Izvor: RTS, 05.Okt.2018, 08:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VMRO-DPMNE najavljuje krivične prijave zbog referenduma

Centralni komitet opozicione VMRO-DPMNE zaključio je sednici da rezultati referenduma u Makedoniji predstavljaju "grubi falsifikat". Poručuju da će podneti Javnom tužilaštvu krivične prijave protiv 200 lica – predsednika i članova biračkih odbora u nekoliko gradova.
Kako je nakon sednice saopštio predsednik VMRO-DPMNE Aleksandar Nikolovski, ta stranka ne vodi bitku za vlast i izbore, već za očuvanje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << imena Makedonije, prenela je MIA.
Nikolovski je izrazio zadovoljstvo što je, kako kaže, rezultatom referenduma sačuvano ustavno ime zemlje i apelovano na građane da se ujedine u zaštiti državnih interesa i zaustave političare "koji vode Makedoniju unazad".
Dodao je da su tokom referenduma vršeni pritisci, kao i da je 50.000 glasova bilo zloupotrebljeno.
Kada je reč o mogućnosti raspisivanja vanrednih parlamentarnih izbora, Nikoloski je ponovio da njegova stranka traži da se pre izbora formira tehnička vlada po "Pržinskom modelu" sa mandatom od 100 dana.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.