Ustaško U na spomeniku u srpskom selu kod Knina

Izvor: Mondo, 05.Jan.2019, 16:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ustaško "U" na spomeniku u srpskom selu kod Knina

U noći između 4. i 5. januara, na spomenik žrtvama fašizma u srpskom selu Polača kod Knina, podignutom 1963. godine, ispisani su ustaški simbol "U" i krst iznad slova.

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocenjuje da ispisani grafiti predstavljaju otvoreni poziv na obračun sa preostalim Srbima u tom selu i šire u Hrvatskoj.

Ti grafiti su deo desetina hiljada grafita i poruka istog i sličnog sadržaja koji su ispisani širom Hrvatske i kojima >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << se šalje poruka preostalim Srbima da nisu dobrodošli i da im je najbolje da se što pre isele ili asimiluju, naveo je Linta i izjavi za javnost.

Ustaški grafit: Ubij srpsku decu, spasi život zecu

Ključni problem jeste činjenica što aktuelna vlast u Hrvatskoj, kao i prethodne vlasti, javno ne osuđuje govor mržnje i poziv na obračun sa preostalim Srbima, rekao je Linta i ukazao da i policija ne uklanja navedene grafite i poruke, ne pronalazi organizatore i izvršioce ovih vandalskih činova, niti se krivci kažnjavaju.

Udruženje Srba iz Hrvatske ističe da su grafiti uznemirili retke povratnike u ovom poddinarskom mestu, a posebno zbog činjenice da se ovo desilo pred pravoslavni Božić.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ustaško "U" na spomeniku žrtvama fašizma u srpskom selu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Jan.2019

U noći između 4. i 5. januara, na spomenik žrtvama fašizma u srpskom selu Polača kod Knina, podignutom 1963. godine, ispisani su ustaški simbol "U" i krst iznad slova...Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocenjuje da ispisani grafiti predstavljaju otvoreni poziv na obračun sa preostalim...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.