Izvor: RTS, 02.Feb.2021, 10:31

Upozorenje iz Austrije: Raste pritisak migracije na balkanskoj ruti

Šef Ustanove za borbu protiv trgovine ljudima u Kriminalističkoj službi Austrije Gerald Tacgern upozorava da raste pritisak migracije na balkanskoj ruti.
Tacgern je, u vezi s nedavnim sprečavanjem ilegalnog ulaska u Austriju većeg broja migranata, pošto su pripadnici vojske u jednom kamionu otkrili 40 migranata, kazao da se radi o krivičnom delu krijumčarenja ljudi.

On je rekao da je za ovo doba godine registrovan neuobičajeni broj migranata u odnosu na prošlu godinu.
Oko 100.000 ljudi, među njima mnogo mladih muškaraca, preko balkanske rute pokušava da se domogne do "zlatnog zapada", rekao je Tacgern.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

AUSTRIJA TVRDI DA JE 100.000 MUŠKARACA MIGRANATA NA VRATIMA BALKANA: Broj dolazaka i dalje raste!

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Feb.2021

Šef austrijske ustanove za borbu protiv trgovine ljudima upozorava da raste broj migranata na tzv. balkanskoj ruti..Šef Ustanove za borbu protiv trgovine ljudima u Kriminalističkoj službi Austrije Gerald Tacgern upozorava da raste pritisak migracije na balkanskoj ruti...Tacgern je, u vezi s nedavnim...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.