Ulica u Italiji nazvana po državljaninu BiH

Izvor: S media, 28.Jul.2009, 20:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ulica u Italiji nazvana po državljaninu BiH

U italijanskom gradu Jesolu pre dva dana održana ceremonija dodeljivanja naziva ulici po državljaninu BiH Draganu Ciganu, koji je poginuo u tom gradu spašavajući živote dvoje dece, saopštilo Ministarstvo inostranih poslova BiH.

"Spašavajući živote dvoje dece, državljana Italije iz Roncade, koja su se utapala u moru u Jesolu, u julu 2007. godine, Dragan Cigan je izgubio život. Ulica koja nosi naziv Dragana Cigana nalazi se u blizini plaže gde se tragedija dogodila", >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << kaže se u saopštenju.

Cigan je posthumno dobio Zlatnu medalju za civilne zasluge, a Regija Veneto je njegovoj porodici kupila i opremila dvosoban stan u Banjaluci.

Ceremoniji dodeljivanja naziva ulici u Jesolu prisustvovala je porodica Cigan, gradonačelnik tog grada, predstavnici Regije Veneto i predstavnik Generalnog konzulata BiH u Milanu, precizira se u saopštenju MIP BiH.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.