Ukradeno još pet krava nadomak linije sa Kosovom

Izvor: Press, 10.Jul.2010, 06:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukradeno još pet krava nadomak linije sa Kosovom

Iz domaćinstva u blizini porodične kuće Gašević u selu Sekirača, petstotinak metara udaljenom od administrativne linije sa Kosovom i Metohijom, ukradeno je pet krava
Ovo je treći slučaj krađe krava za samo dvadesetak dana, pa meštani sumnjaju da su učestale krađe posledica organizovane albansko-srpske grupe lopova.
Do sada je ukradeno devet krava, a prema navodima meštana, nema sumnje da su one odvedene na albansku stranu, jer >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << su to ustanovili prateći tragove životinja. Porto se krađe dešavaju danju, sumnja se da Albanci imaju pomagače sa naše strane, koji im dojavljuju gde se nalazi stoka, ili im pak doteraju stoku do administrativne linije, odakle je dalje oni preuzimaju.
- Krave su nestale za samo nekoliko minuta, što znači da je neko pratio moje kretanje. Čuvao sam na livadi iznad kuće i krave i ovce. Kada sam otišao da vidim gde su ovce i izgubio krave iz vida, one su nestale. Krenuo sam prateći tragove i video da oni vode ka susednom podujevskom selu - priča Gašević.
On kaže da su mu ukradene životinje bile jedini izvor prihoda i da sada ima još samo nekoliko ovaca i jedno tele. Ipak, više od svega ga brine bezbednost njega i njegove porodice jer su lopovi usred bela dana krenuli u krađu. Kaže da su male šanse da se počinioci nađu jer su oni najverovatnije sa druge strane administrativne linije, gde srpska policija nema nadležnost. Pripadnici KFOR i Kosovske policije upoznati su sa do sada svim slučajevima krađe stoke, ali još nijedan počinilac nije pronađen.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.