Uhapšeni zbog zločina nad Srbima

Izvor: Mondo, 12.Feb.2013, 16:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšeni zbog zločina nad Srbima

Tužilaštvo BiH potvrdilo je danas da su na području Bihaća i Cazina uhapšena četvorica osumnjičenih za ratne zločine nad Srbima marta 1995. godine.

Uhapšeni su Muhamed Anadolac, Abid Ljubijankić, Sabahudin Hafurić i Husein Begić, svi rođeni u Bihaću. Pored njih, za ovaj zločin osumnjičen je i Safet Kovačević.

"Oni su osumnjičeni da su tokom prevoza 26 zarobljenika srpske nacionalnosti, sa više lokacija iz Bihaća i Cazina, prema graničnom prelazu >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Izačić, radi razmene, na različite načine vršili fizičko i psihičko mučenje zarobljenika, te zlostavljali i premlaćivali zarobljenike i mučili ih na ponižavajuće načine", piše u saopštenju.

Posle hapšenja, osumnjičeni su sprovedeni u prostorije Regionalne kancelarije SIPA u Banjaluci, radi kriminalističke obrade, posle čega će uz izveštaj o preduzetim merama, biti predati užilaštva

BiH.

Banjalučka policija je avgusta 2012. godine dostavila Tužilaštvu BiH dopunu krivične prijave protiv ratnog komandanta Petog korpusa Armije BiH Atifa Dudakovića i još četiri osobe, tereteći ih da su u toku 1995. godine na području Bihaća, Bosanskog Petrovca, Ključa i Bosanske Krupe počinili ratne zločine nad civilnim stanovništvom i ratnim zarobljenicima.

Avgusta 2006. godine krivičnu prijavu za ratne zločine nad srpskim civilima i vojnicima u jesen 1995. godine na području Bosanske Krajine podneli su tadašnji predsednik i premijer RS Dragan Čavić i Milorad Dodik.

(Beta Foto Ilustracija Guliver Getty Thinkstock)

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Hapšenje zbog ratnih zločina nad Srbima

Izvor: RTS, 12.Feb.2013

Zbog ratnih zločina nad Srbima, četvorica pripadnika bivšeg Petog korpusa Armije BiH uhapšeno na više lokacija u Bihaću i Cazinu. Terete se da su 1995. godine na različite načine fizički i psihički zlostavljali zarobljenike koje su vozili na razmenu. ..Državna agencija za istrage i zaštitu...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.