Uhapšen šef carine i bivši blagajnik HDZ-a

Izvor: S media, 29.Sep.2010, 11:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen šef carine i bivši blagajnik HDZ-a

Vlada Hrvatske razrešila je danas Mladena Barišića dužnosti državnog sekretara Ministarstva finansija i direktora Carinske uprave, saopštila je vladina kancelarija za odnose s javnošću.

Barišić je uhapšen jutros u Zagrebu, a Ured za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala (USKOK) tereti ga za udruživanje radi izvršenja krivičnih dela, protivzakonito posredovanje ipodsticanje na zloupotrebe položaja i ovlašćenja u slučaju Fimi-media.

>> Pročitaj celu vest na sajtu S media << />Odlukom vlade Barišić je razrešen dužnosti člana Skupštine Agencije za podršku informacijskim sistemima i informacijskim tehnologijama, kao i člana vladine Komisije za suzbijanje sive ekonomije.

Barišić je već duže bio pod istragom zbog protivpravnogposredovanja, odnosno zbog toga što je navodno na jednom zatvorenom sastanku u vladi 2007, u društvu premiijera Ive Sanadera, državnim firmama sugerisao da poslove naručuju od Fimi-medije Nevenke Jurak, koja je uhapšena u avgustu ove godine.

Ona je optužena zbog izvlačenja novca iz državnih firmi i obavljanje poslova bez konkursa.

Barišić je bio i glavni blagajnik vladajuće Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) sve do izbijanja afere oko Fimi medije.

Poznat je i po prijateljstvu s bivšim premijerom Sanaderom, a za njega se tvrdi da je godinama bio glavni finansijer HDZ-a.

Mediji ga povezuju i sa sumnjivim poslovima kojima je navodno omogućio bogaćenje bivšeg premijera.

(Beta)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uhapšen bivši rizničar HDZ-a

Izvor: RTS, 29.Sep.2010

Mladen Barišić, bivši blagajnik HDZ-a i šef hrvatske carine, uhapšen jutros u Zagrebu. Barišić poznat i kao Sanaderov prijatelj. Mediji su isticali da su Sanader i Barišić shvatali državna preduzeća kao "bankomat za HDZ". ..Šef hrvatske carine i bivši blagajnik HDZ-a Mladen Barišić...

Nastavak na RTS...

Hrvatska: Uhapšen direktor Carine

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 29.Sep.2010

Bivši glavni blagajnik vladajuće Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) i direktor Carinske uprave Mladen Barišić uhapšen je jutros u svom stanu u Zagrebu, javljaju hrvatski mediji. On je poznat i po prijateljstvu s bivđim premijerom Ivom Sanaderom, a za njega se tvrdi da je godinama bio glavni...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

UHAPŠEN DIREKTOR CARINE MLADEN BARIŠIĆ

Izvor: Kurir, 29.Sep.2010

ZAGREB - Direktor Carinske uprave Mladen Barišić i bivši glavni blagajnik vladajuće Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) uhapšen je jutros u svom stanu u Zagrebu, javili su hrvatski mediji...On je poznat i po prijateljstvu s bivšim premijerom Ivom Sanaderom, a za njega se tvrdi da je godinama bio...

Nastavak na Kurir...

Afera Fimi Media: Mladen Barišić treba reći komu je slao novac

Izvor: SEEbiz.eu, 29.Sep.2010

ZAGREB - Sada već bivši šef Carine i bivši HDZ-ov rizničar Mladen Barišić uhićen je danas u 7 sati ujutro na svojoj zagrebačkoj adresi, u stanu u Bužanovoj ulici.

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.