Uhapšen jedan od najtraženijih hrvatskih begunaca

Izvor: B92, 16.Nov.2019, 13:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen jedan od najtraženijih hrvatskih begunaca

Hrvatski državljani, jedan od najtraženijih begunaca, Bojan Dragičević (38) uhapšen je u četvrtak na području Novog Sada, saopštio je MUP Hrvatske.

Kako javlja portal Indeks, Odeljenje za ciljane potrage i precizno lociranje Ministarstva unutrašnjih poslova Hrvatske (FAST tim Hrvatska) je u saradnji sa FAST jedinicom Republike Srbije i Policijskom upravom Novi Sad uspeo da locira Dragičevića.

Dragičević je 2005. godine u manje od mesec dana, sa saučesnicima, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dva puta počinio razbojništvo u istoj poslovnici banke u Šibeniku, usred bela dana, s plastičnim pištoljem.

Oba puta je pobegao i vešto se skrivao do 2012. godine, kada je nakon sedam godina bega uhapšen u Bosni i Hercegovini i izručen Hrvatskoj.

Zbog kaznenog dela razbojništva osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od 4 godine i 2 meseca zatvora te je upućen na izdržavanje kazne, ali je nakon godinu i po dana uspeo da pobegne i to iz najstrože čuvanog odeljenja.

Istog dana u popodnevnim satima pronađen je i vraćen u zatvorsku jedinicu.

U aprilu 2014. godine uspeo je da pobegne preskočivši zid. Od tada je bio u begu.

Na listi najtraženijih begunaca

Ovaj begunac nalazio se na European most wanted listi od 2016. godine, odnosno od samog početka lansiranja liste, na kojoj su objavljeni najtraženiji begunci Evrope, s obzirom na to da se radilo o izrazito opasnom i nasilnom beguncu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

UHAPŠEN NAJTRAŽENIJI HRVATSKI BEGUNAC Dva puta opljačkao istu banku, pobegao iz zatvora, a sada je pronađen u Novom Sadu

Izvor: Blic, 16.Nov.2019

Odeljenje za ciljane potrage i precizno lociranje Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Hrvatske, FAST tim Hrvatska, u saradnji s FAST jedinicom Republike Srbije i Policijskom upravom Novi Sad uspeo je da locira jednog od najtraženijih hrvatskih begunaca, hrvatskog državljanina Bojana Dragičevića...

Nastavak na Blic...

U Novom Sadu uhapšen jedan od najtraženih hrvatskih begunaca

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 16.Nov.2019

Jedan od natraženijih hrvatskih begunaca, 38-godišnji državljanin Hrvatske, plajčakaš i begunac iz zatvora, uhapšen je u četvrtak na području Novog Sada, objavilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova Hrvatske. Potraga za dvostrukim pljačkašem banke u Šibeniku i beguncem iz zatvora u...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.