Uhapšen bivši šef Hrvatske poštanske banke

Izvor: S media, 02.Jan.2010, 20:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen bivši šef Hrvatske poštanske banke

Bivši šef Hrvatske poštanske banke (HPB) Josip Protega, za kojim je po nalogu Ureda za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala (USKOK) raspisana medjunarodna poternica, uhapšen je danas na graničnom prelazu sa Slovenijom, Bregani, saopštila je hrvatska policija.

Navodi se da će nakon kriminalističkog istraživanja, Protega biti priveden u zatvor u Zagrebu, radi izvršenja mere istražnog zatvora.

Protega i još dvojica bivših funkcionera HPB sumnjiče >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << se za krivično delo zloupotrebe položaj i ovlašćenja, a još četvorica preduzetnika tereti se da su ih podsticali na te zloupotrebe, navela je policija.

Protega se do danas nalazio na skijanju u Austriji, dok su preostala šestorica osumnjičenih u jednomesečnom pritvoru.

Svi oni su osumnjičeni u akciji "Bankomat" s kraja prošle godine zbog krivicnog dela vezanih za upravljanje kreditnim rizicima u HPB, nastalih odobravanjem nenamenskih kredita.

Osumnjičeni su da su HPB oštetili za najmanje 170 mliona kuna.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.