Izvor: B92, 06.Jul.2009, 18:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen bivši makedonski ministar

Skoplje -- Bivši makedonski ministar zdravlja Vlado Dimov uhapšen je u Varšavi, po međunarodnoj poternici Interpola, raspisanoj zbog zloupotrebe službenog položaja.

U saopštenju je potvrđenio da je Dimov uhapšen juče na aerodromu u glavnom gradu Poljske i da se radi o naredbi Osnovnog suda u Strumici.

Prema optužbi, Dimov je, dok je bio ministar zdravlja, 2005. godine bez saglasnosti Ministarstva finansija dao saglasnost za zapošljavanje 17 lica u Domu zdravlja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Stumici, koji su 2005. i 2006 godine primali platu kao redovno zaposleni.

Time je, prema tužbi, Dimov zloupotrebio službeni položaj i naneo štetu Domu zdravlja za nešto više od 40.000 evra.

Dimov je bio optužen i za prikrivanje takse državi, od oko 700.000 evra, od prihoda koje je ostvarivao kao lekar u inostranstvo.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Uhapšen bivši makedonski ministar zdravlja

Izvor: S media, 06.Jul.2009

Bivši makedonski ministar zdravlja Vlado Dimov uhapšen je na aerodromu u Vašavi, po medjunarodnoj poternicu Interpola, zbog istrage u Makedoniji za zloupotrebu službenog položaja, saopštilo je danas ministarstvo unutrašnjih poslova. ..U saopštenju je potvrdjenio da je Dimov uhapšen juče i...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.