Uhapšen Holanđanin, nađeno 18 kilograma droge

Izvor: B92, 09.Dec.2019, 21:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen Holanđanin, nađeno 18 kilograma droge

Holanđanin Kornelis Marinus van Velcen uhapšen u Odžaku u akciji "Madagaskar" zbog sumnje da je u Holandiji učestvovao u pripremi proizvodnje sintetičkih droga.

Prilikom hapšenja kod njega je pronađeno 18 kilograma droge MDMA.

Kako prenose Nezavisne, on se sumnjiči da je pripremao proizvodnju sintetičkih droga i da je švercovao hemikalije namenjene za pravljenje tih narkotika, a sumnjiči se i da je učestvovao u pravljenju lažnih dokumenata.

Odbeglog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << muškarca, za kojim već duže vreme traga holandska policija, locirali su pripadnici MUP-a Republike Srpske, čija je Uprava za organizovani i teški kriminalitet više meseci sprovodila istragu.

"Pretresena je kuća u Odžaku koju je koristio, a pod lupom je i više lica za koje se sumnja da su mu bili saradnici. U BiH su izvedeni pretresi na pet lokacija na području Odžaka i Brčkog", prenosi izvor portala.

Istovremeno, u Holandiji su izvršeni pretresi na 15 lokacija.

U MUP-a RS su potvrdili da je akcija usmerena na razbijanje organizovane kriminalne grupe koja se bavi proizvodnjom i prodajom droge i izvedena je u saradnji s policijom Holandije, a pod nadzorom Tužilaštva BiH.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.