Izvor: RTS, 14.Jul.2020, 09:40

Ugašen požar na brdu San Đovani u Kotoru

Požar na brdu San Đovani u Kotoru koji je izbio zbog bakljade povodom obeležavanja Dana državnosti Crne Gore na bedemima tog grada, ugašen je posle nekoliko sati, javljaju podgoričke Vijesti.
Bedemi su pod zaštitom Uneska od 2017. godine.
Na ovom području nalazi se i bastion Sv. Roko i crkva Gospa od zdravlja, kao i utvrđenje Sveti Ivan.
U tom delu Kotora sinoć je organizovana bakljada, pa je vatra gorela od vrha San Đovanija >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << do gradske rive, prenose podgoričke Vijesti.
Kotorski vatrogasci nekoliko sati borili su se sa požarom na brdu San Đovani, koji je izazvala bakljada na kotorskim bedemima. Iako je očigledan uzrok, zbog kog je gorelo područje od izuzetnog kulturnog šef kotorske službe za zaštitu i spašavanje Maksim Mandić nije želio da otkrije više detalja.
 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Policija u Kotoru istražuje kako je došlo do požara posle bakljade

Izvor: B92, 14.Jul.2020

Kotor -- Kotorsko tužilaštvo i policija istražuju kako je došlo do požara na brdu San Đovani posle bakljade na kotorskim bedemima u čast Dana državnosti, pišu Vijesti...Tokom proslave Dana ustanka, 13. jula, vatra bakljade s kotorskih bedema proširila se na brdo, zahvatila zelenilo i vatrogasci...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.