UMALO TRAGEDIJA: Zoljom gađao kameru pored pumpe

Izvor: Mondo, 26.Avg.2016, 17:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UMALO TRAGEDIJA: Zoljom gađao kameru pored pumpe

U Mostaru se dogodio novi oružani napad na policijske nadzorne kamere a, ovoga puta, nije korišćeno lako naoružanje već prava ručna artiljerija. Katastrofa je izbegnuta i to za malo, jer je kamera u neposrednoj blizini benzinske pumpe.

Foto: Ilustracija Guliver/Getty Images/Thinkstock

Policija traga za osobom koja je, verojatno s makadamskog proširenja pokraj magistralnog puta Mostar - Sarajevo, u naselju Zalik, ručnim raketnim bacačem (popularna "zolja") ciljala >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << policijsku kameru s radarom i pogodila podnožje stuba električne rasjete na kojemu je stacionirana, piše "Večernji list BH".

Ostala je rupa u stubu, a prava je sreća da raketa nije završila u smeru obližnje Inine benzinske pumpe ili pogodila neko vozilo u prolazu - kažu stanovnici iz kraja severnog izlaza iz gradske zone.

Meštani kažu da izgled da ni kamere, koje su postavljeni da bi se podigla sigurnosti, nisu bezbedne.

Podsećaju da su lani u gotovo isto vreme, također usred noći, upravo ova kamera i odašiljač izrešetani s pet hitaca, kao i ona na izlazu s magistralnog puta prema Fortici i naselju Pasjak, gde je bilo devet rupa od metaka.

I ostale kamere su se nalazile na meti vandala koji su, osim oružja, u najblažim slučajevima koristili crni sprej, a sve "valjda kako bi neometano mogli divljati svojim vozilima".

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.