Izvor: B92, 30.Jul.2009, 17:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U udesu stradali državljani Srbije

Budimpešta -- Dva državljanina Srbije su rano jutros poginula, a jedan je teško povređen u saobraćajnoj nesreći austrijskog minibusa u blizini Segedina, na jugu Mađarske.

U saobraćajnoj nesreći poginuli su Rama Iljmi (rođen 1972.) iz Obilića i Beriša Hasan (rođen 1966.) iz Podujeva, saopštilo je Ministarstva spoljnih poslova Srbije, pozivajući se na informacije mađarskih vlasti. Ime povređenog, koji je prebačen u bolnicu u Segedinu, nije saopšteno, a u Ambasadi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Srbije u Mađarskoj navode da je u teškom stanju.

"U životnoj je opasnosti i nalazi se na odeljenju za intenzivnu negu, u šok sobi. Mađarska policija nas je obavestila da se nesreća dogodila rano jutros na 157 km od Budimpešte, autoputa E5, u blizini Segedina” kaže šefica kontularnog odelenja u Ambasadi Srbije u Budimpešti Vladana Bogetić.

Prema njenim rečima, do nesreće je došlo tako što je minibus austrijskih registracija naleteo na kombi mađarske registracije koji je bio parkiran u zaustavnoj traci zbog tehničkog kvara.

Tri državljanina Srbije bili su u minibusu sa austrijskim registarskim oznakama.

Vozač i jedan od putnika su poginuli na mestu udesa, a drugi putnik je teško povređen i prebačen je u bolnicu u Segedinu.

Dve osobe koje su bile u minisbusu sa mađaraskim tablicama lakše su povređene.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.