U Višegradu obeležen Dan ruskih dobrovoljaca

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Apr.2021, 15:05

U Višegradu obeležen Dan ruskih dobrovoljaca

U Višegradu je danas obeležen Dan ruskih dobrovoljaca, a ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Duško Milunović rekao je da će ovaj dan biti obeležavan svake godine na način kako je to ustanovila Vlada Srpske.

Milunović je na obeležavanju rekao da je u medijima video da je po prijavi jedne nevladine organizacije Tužilaštvo BiH formiralo predmet kojim će procesuirati organizatore ove manifestacije i dodao da Tužilaštvo verovatno ima vremena na >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pretek.

"Ako je tako zašto nisu procesuirani oni koji su počinili zločin u Dobrovoljačkoj ulici, u Tuzlanskoj koloni, koji su sekli srpske glave na Ozrenu i time činili ratni zločin. Verovatno im srpske glave nisu bile dovoljne i zbog toga im ponovo trebaju da ih uzmu kroz institucije koje su ispolitizovane, jer nebrojeni su zločini nad srpskim narodom koji nisu kažnjeni", rekao je Milunović, prenela je Srna.

On je naveo da nisu procesuirani zločini nad Srbima u Sarajevu, zločini u Podrinju, a da niko nije odgovarao ni lično, ni po komandnoj odgovornosti, jer je ta odgovornost u Tužilaštvu BiH rezervisana samo za Srbe.

"Dok se to ne promeni nema sreće u ovoj državi. Svi koji su počinili ratne zločine treba da odgovaraju i izađu pred lice pravde", rekao je Milunović i istakao da nikome ne treba da smeta to što Srbi danas obeležavaju Dan ruskih dobrovoljaca i čuvaju sećanje na 38 poginulih ruskih boraca koji nisu počinili nijedan zločin, nego su, kako je rekao, vojnički došli da pomognu braću Srbe, kao što su to činili i njihovi očevi i dedovi u drugim ratovima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

U Višegradu obilježen Dan ruskih dobrovoljaca

Izvor: Nezavisne Novine, 12.Apr.2021

VIŠEGRAD - U Višegradu je danas obilježen Dan ruskih dobrovoljaca, a ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Duško Milunović rekao je da će ovaj dan biti obilježavan svake godine na način kako je to ustanovila Vlada Srpske.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.