U Srpskoj 17 novih slučajeva, ukupno 365

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Apr.2020, 09:23

U Srpskoj 17 novih slučajeva, ukupno 365

U Republici Srpskoj registrovano je 17 novih slučajeva zaraze virusom korona i sada ih je ukupno 365, saopštio je danas ministar zdravlja Alen Šeranić.

Šeranić je naveo da je u protekla 24 časa testirano 416 uzoraka.

Novozaražno je pet muškaraca srednje životne dobi i pet starije dobi, dve žene mlađe dobi, dve srednje, kao I tri starije životne dobi.

"Deset osoba je iz Banjaluke, tri iz Laktaša, dve iz Mrkonjić Grada, te po jedna iz Prnjavora >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i Istočne Ilidže”, naveo je Šeranić.

Dodao je da je devet osoba hospitalizovano, a ostali stavljeni pod zdravstveni nadzor.

Među zaraženima, rekao je Šeranić, je i doktor zaposlen u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske.

"Radi se o kolegi koji je prethodno bio negativan na testiranju, ali je ponovljeni test pokazao prisustvo virusa”, rekao je Šeranić.

On je istakao da se oporavila 81 osoba.

Podsetio je da je registrovan još jedan smrtni slučaj, navodeći da je u pitanju muškarac iz Banjaluke koji je bio priključen na respirator.

Od posledica virusa korona u Srpskoj do sada je preminulo 13 osoba.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Broj zaraženih u Republici Srpskoj popeo se na 365

Izvor: B92, 09.Apr.2020

Banjaluka -- U Republici Srpskoj registrovano je 17 novih slučajeva zaraze virusom korona i sada ih je ukupno 365, saopštio je danas ministar zdravlja Alen Šeranić...Šeranić je naveo da je u protekla 24 časa testirano 416 uzoraka...Novozaražno je pet muškaraca srednje životne dobi i pet starije...

Nastavak na B92...

Otkriven sedmi slučaj zaraze na području Prnjavora, oboleli nije imao kontakta sa drugima

Izvor: Blic, 09.Apr.2020

Na području opštine Prnjavor jutros je otkriven sedmi slučaj zaraze virusom korona, a reč je o muškarcu srednje životne dobi koji u proteklom periodu nije imao kontakata na području lokalne zajednice, rekao je komandant Opštinskog štaba za vanredne situacije Darko Tomaš.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.