U Sloveniji pala sedmorka zbog prostitucije

Izvor: Mondo, 26.Jun.2013, 21:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Sloveniji pala sedmorka zbog prostitucije

Slovenačka policija uhapsila je sedmočlanu grupu koja je od 2009. godine iz Rumunije u Sloveniju dovela najmanje 23 devojke i potom ih terala na prostituciju, saopštila je policija.

Devojke su primoravane na prostituciju u dva lokala na području Gornje Radgone, saopštila je danas policija u Murskoj Soboti.

Uhapšeni se sumnjiče za zloupotrebu prostitucije i trgovinu ljudima, a za troje osumnjičenih određen je pritvor, precizirao je šef kriminalističke policije >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << u Murskoj Soboti Bojan Rous.

Pritvor je određen 50-godišnjaku s područja Gornje Radgone, koji je i pre bio pod sumnjom za organizovanje prostitucije, njegovoj vanbračnoj partnerki - 26-godišnjoj drzavljanki Rumunije i 38-godišnjem muškarcu s područja Murske Sobote.

Završnu operaciju policija je izvela prošle sedmice, kada su dva tajna policijska saradnika prišli osumnjičenima i ponudili im 3.000 evra za dve devojke koje je kriminalna grupa dovela u Sloveniju.

Nakon toga, grupa je uhapšena i izvršeno je više kućnih pretraga radi prikupljanja dokaza, prenosi Hina.

Devojkama iz Rumunije osumnjičeni su obećavali poslove konobarica i plesačica u Sloveniji, a onda ih prisiljavali na prostituisanje i oduzimali im polovinu tako zarađenog novca.

Bavljenje prostitucijom nije krivično delo u Sloveniji od 2003. godine.

(Tanjug, foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.